Görüntüleme: 210
0 0
Okunma Süresi2 Dakika, 3 Saniye

İngilizce etkileşimde bulunmadan öğrenilemeyecek bir dildir bu yüzden buraya gramer eksiğini tamamlamak için olmak üzere pratik yapabileceğiniz kaynakları da ekleyeceğim.
Her şeyden önce bir yabancı dil öğrenmek istiyorsak haftada en az 5-6 saat bu işe vakit ayırmamız gerekiyor. Düzenli tekrarlar çok çok önemli. İngilizce dizi izlemek ve müzik dinlemekte derslerinize dahil olmalı mutlaka…

Kendine haftanın belirli günlerini belirlemelisin ve o günlerden birine gramer derslerini eklemelisin. O gün de sadece gramer çalışın diğer yetenekler için ön hazırlık yapın. Gramer eksiğiniz yavaş yavaş kapanmaya başladığında kelimelere hızlı bir geçiş yapabilirsin. Tüm gramer konularını bilebilirsin ancak kelime bilmezsen cümle kuramazsın =) Gramer konuları için ayrıca kanal önereceğim.

Gramer gününden sonra kendinize 2 gün daha belirlemeniz güzel olacaktır. Bu günlerin birinde LS dersine yani Listening (Dinleme) ve Speaking (Konuşma) kısmına ağırlık vermelisiniz. Listening kısmında en güzel yöntem şarkı dinlemektir. Aşağıda senin için anlaması kolay kelimelerin rahat telaffuz edildiği bir playlist bırakmış olacağım. Bu şarkıları mutlaka İngilizce sözleriyle dinle ve mümkünse eşlik etmeye çalış. Yine film&dizi izleyebilirsin ancak kısa süreli diziler daha güzel olacaktır. Bunun sebebi aynı bölümü 2 kere izlemeni istediğimden =) Kızma bana sebebi şu; Önce altyazılı bir şekilde izleyeceksin ve duyduğun kelimelerin ne anlama geldiğini öğreneceksin. 2. İzleyişinde alt yazıyı kapatıp sadece İngilizce izleyeceksin ve işte o zaman İngilizce duyduğunu anlayabildiğinin farkına varacaksın =)

Speaking için eğer yurt dışında bir arkadaşın varsa onunla konuşmanı yoksa DISCORD uygulaması üzerinden speaking practices gruplarına katılmanı öneriyorum. Bu grupların linkini yine aşağıda bulabilirsin.
Diğer bir günü ise RW dediğim Reading (okuma) ve Writing (yazma) günü olarak ayırabilirsin. Reading de en güzeli online kitaplar ve dergilerdir, bunları inceleyebilirsin. A1-A2 seviyesinde çocuk kitapları da alabilirsin. Writing’de ise senden günlük tutmanı isteyeceğim. En güzel yazı yazma pratiği bence bu =)

Son olarak İngilizceyi düzenli tekrar etmediğinde unutacağından ve verdiğin emeklerinin boşa gideceğinden şüphen olmasın mutlaka tekrar et.
Ek olarak İngilizce ders videolarını yabancılardan izlemek bence daha iyi =) çoğu alt yazılı zaten…

 

LİNKLERİM:

Kitaplar;
essential grammar in use

İnternet siteleri;
https://www.ef.com/wwen/english-resources/english-vocabulary/top-3000-words/
https://www.englishrevealed.co.uk/ket.php

Youtube kanalları:
mmmEnglish
JamesESL English Lessons (engVid
Gramer için Türkçe;
Etkili Pratik İngilizce

Spotify;

Discord kanalları;
https://discord.com/invite/zqBhQxN
https://discord.com/invite/8vUKS2v

Dizi önerileri;
Friends

Sherlock

13 Reasons Why

How i met your mother

After Life

Skins (biraz erotik bir dizi ancak İngiliz İngilizcesi çok güzel kullanılıyor)

Black Mirror

Doctor Who

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post AKP Gençlik Kolları’nın paylaştığı videoya tepkiler büyüyor
Next post “TURKEY-RUSSIA RELATIONS” Article Inspection

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir cevap yazın